دکلره مو یا بلیچینگ مو (Hair bleaching) یکی از محبوبترین روشهای رنگساژی است که از طریق آن میتوانید موهایتان را به دلخواه رنگ کنید. توجه داشته باشید که حوضه رنگ و مش کاملا تخصصی است و دکلره، برخلاف رنگ مو، قویتر عمل میکند و ممکن است به طور قابل توجهی بر بافت و موهای شما تاثیر بگذارد.
بنابراین اگر تصمیم دارید موهایتان را دکلره کنید به محصولاتی که استفاده میکنید، میزان واکنش و مدت زمان دکلره مو، دقت کنید تا کمترین آسیبی به موهایتان وارد شود.
در این مقاله درمورد فرایند دکلره، معرفی انواع پودر دکلره، رنگساژ، عوارض بلیچینگ مو و همچنین نمونه کارهای هنرجویان آموزشگاه آرایشگری زنانه گل گیس، حین آموزش دوره رنگ و مش میپردازیم.
دکلره مو چیست؟
دکلره مو، یک فرایند شیمیایی است که رنگدانههای طبیعی مو را از بین میبرد و رنگ موهای شما روشنتر میشود. بلیچینگ مو یک راه سریع و ساده برای از بین بردن رنگ موهای تیره است. زمانی که پایه موهای شما توسط دکلره، به اندازه کافی روشن شد، میتوانید از انواع رنگ مو برای ساخت رنگ دلخواه خود استفاده کنید.
موهای شما رنگ طبیعی خود را از ملکول رنگدانهای، به نام ملانین میگیرد. دو نوع ملانین معمولا در موهای انسان یافت میشود که یوملانین و فئوملانین نام دارد. درحالی که یوملانین، دلیل رنگهای سیاه و قهوهای پوست و مو است و فئوملانین، باعث قرمزی و روشنی رنگ مو و پوست میشود.
با توجه به توضیحات بالا متوجه شدید که دکلره مو، ملانین را از موهای شما حذف میکند و رنگ موهای شما روشنتر دیده میشود. بنابراین با توجه به سلیقه و شرایط خود میتوانید، یکی از این دو نوع دکلره را انتخاب کنید. اولی که لایتنر(Lightener) نام دارد میتواند موهای مشکی شما را به قهوهای روشن تغییر دهد و اما دکلره قویتر که معمولا با دکلره پودری شناخته میشود و موهای مشکی شما را کاملا روشن میکند.
چگونه در خانه دکلره کنیم؟
توصیه میکنیم دکلره مو حتما توسط یک آرایشگر ماهر انجام شود؛ زیرا دکلره برخلاف رنگ مو، به لایه کوتیکول موهای شما نفوذ میکند و موها، بیشتر در معرض آسیب قرار میگیرند. اگر بلیچینگ مو به درستی انجام نشود به شدت بر کیفیت موهای شما اثر گذار است.
اگر قصد دارید موهای خود را در خانه دکلره کنید بهتر است از کیتهای دکلره استفاده کنید و دستورالعمل آن را با دقت انجام دهید. کیتهای دکلره شامل دستورالعمل، دستکش، اکسیدان و مایع دکلره است که کار را برای شما راحت میکند.
توجه کنید که محصولات دکلره اغلب دستورالعملهای متفاوتی دارند، بنابراین همیشه دستورالعملهای موجود در کیتهای دکلره را بخوانید. اما به وطور کلی برای انجام دکلره مو باید مراحل زیر را انجام دهید.
1. اکسیدان و مایع دکلره را باهم مخلوط کنید.
2. مخلوط را با استفاده از برس به طور یکنواخت روی موهای خود بمالید و مطمعن شوید که روی پوست و لباستان نریزد.
3. موهای خود را با کلاه حمام بپوشانید و اجازه دهید این مواد به مدت 15 تا 30 دقیقه روی موهایتان بماند. البته مدت زمانی که مواد دکلره باید روی موهای شما باقی بماند به جنس مو، پایه رنگ، رنگی که انتظار دارید و نوع اکسیدان شما بستگی دارد.
اگر از کیت دکلره استفاده کردید حتما به مدت زمان توصیه شده دقت و اجرا کنید.
4. موهای خود را با شامپو آبکشی کنید. اگر نرم کننده مغذی در کیت شما وجود دارد حتما از آن استفاده کنید. سپس دوباره موها را آبکشی کنید و اجازه دهید تا خشک شود.
5. اگر رنگ موهای دلخواه خود را بدست آوردید میتوانید با یک تونر مو، به تعادل سازی در رنگ موهای خود کمک کنید.
بیشتر بخوانید: وسایل لازم رنگ و مش کدامند؟ (از مبتدی تا حرفه ای)
انواع پودر دکلره
پودر دکلره آبی:
با قویترین پودر دکلره شروع میکنیم که پودر دکلره آبی نام دارد که حاوی مقدار زیادی آمونیاک میباشد، به همین دلیل باید آرایشگران ماهر و با دقت کامل از این پودر استفاده کنند. این پودر به دلیل سرعت و واکنش بالایی که دارد برای موهای ضخیم و کاملا مشکی استفاده میشود و به دلیل تاثیر قوی آن نیاز به فویل ندارد.
انجام دادن دکلره مو با پودر دکلره آبی نیاز به مهارت بالایی دارد و لازم است قبل از آن آموزش دیده باشید و یا به سراغ یک فرد متخصص در زمینه رنگ و مش مراجعه کنید. در صورتی که در این زمینه مهارت کافی نداشته باشید؛ این پودر باعث سوختن و آسیب دیدن موهای شما میشود.
پودر دکلره سفید:
پودر دکلره سفید آمونیاک کمتری نسبت به پودر دکلره آبی دارد به همین دلیل برای موهای ضعیف و شکننده مناسبتر است. پودر سفید برای روشن کردن موهای شما به مدت زمان بیشتری نیاز دارد ولی آسیب کمتری به دنبال دارد.
پودر دکلره سفید برای دکلره کل موی سر و انجام انواع تکنیکهای رنگ مانند مش، بالیاژ، هایلایت و… مناسب است.
پودر دکلره بنفش:
این پودر دکلره مو، فاقد آمونیاک است و در زمان کوتاهی موهای تیره را روشن میکنده و مانع از نارنجی شدن موها میشود، به همین دلیل برای موهای حساس و بسیار نازک از این نوع پودر دکلره استفاده میشود که فرآیند شیمیایی ضعیفی روی موها دارد.
انواع مختلف اکسیدان
اکسیدان یک ماده شیمیایی است که به فعالسازی رنگ مو یا پودر دکلره کمک میکند در واقع اکسیدان نقش کاتالیزگر را دارد و باعث رنگ شدن و دکلره شدن موهای شما میشود. به عبارت دیگر اکسیدان یک مایع اسیدی و حاوی هیدرژن پراکساید است و اگر با رنگ مو و پودر دکلره ترکیب شود، یک ماده قلیایی درست میشود که ملانینهای مو را اکسید میکند و رنگ موهای شما تغییر میکند.
اکسیدان از نظر قدرت شیمیایی به 3 گروه تقسیم میشود:
اکسیدان ۶ درصد:
این اکسیدان که به اصطلاح به آن اکسیدان شماره یک گفته میشود؛ که قابلیت روشن کنندگی زیادی ندارد و برای موهای تیره یا پوشش ریشه مو و موهای سفید مناسبتر است. همچنین برای کاهش خطر سوختگی مو برای مش، آمبره و سامبره استفاده میشود.
اکسیدان ۹ درصد:
اکسیدان 9 درصد یا اکسیدان شماره ۲، برای انجام هایلایت و رنگ و مش روی موهای معمولی که نه خیلی ضخیم هستند نه نازک استفاده میشود. افراد حرفهای میتوانند از این اکسیدان استفاده کنند چون خطر سوختگی مو دارد.
اکسیدان ۱۲ درصد:
نام دیگر این اکسیدان، اکسیدان شماره 3 است که برای موهای ضخیم و زمخت که خیلی سخت رنگ میگیرند؛ بسیار کاربردی است. برای مثال این اکسیدان برای موهای قهوه ای تیره یا مشکی پرکلاغی مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از این اکسیدان مهارت بالایی میخواهد.
معرفی انواع پایه های دکلره
پایه دکلره 1 تا 4
زمانی که رنگ مو بین قهوهای یا قرمز قهوهای رسید میتوان گفت دکلره با پایه ضعیف، رنگ باز کرده است و برای پایه دکلره 1 تا 4 رنگهای فندوقی، بلوطی، مسی و قهوهای صدفی مناسب هستند.
پایه دکلره 5
موهایی که به پایه 5 میرسند، قرمز رنگ هستند و به عبارتی پایه دکلره متوسطی دارند و میتوان رنگهای بلوند تیره، قهوهای و خاکستری، روی موها اعمال کرد.
پایه دکلره 6
دکلره مو با پایه 6، تناژ قرمز و نارنجی دارد که میتوان رنگهای بلوند تیره، دودی، قهوهای روشن و مسی رویموها انجام داد.
پایه دکلره 7
معمولا افرادی که موهای مشکی و پر کلاغی دارند روی پایههای 6 و 7 متوقف میشود. بهترین رنگ برای این پایه از مو، رنگهای عسلی، کاراملی، نسکافهای و بلوند متوسط است.
پایه دکلره 8
این پایه از دکلره، بسیار قوی است و مو را طلایی میکند. به همین دلیل طیف رنگی که بر پایه 8 استفاده میشود بیشتر است و شامل رنگهای زیتونی، عسلی، بلوند نسکافهای، طلایی کاراملی و… میشود.
پایه دکلره 9
در این پایه از دکلره هیچ تناژی از قرمز و نارنجی وجود ندارد و میتوان از رنگهای کنفی، بلوند زیتونی و بلوند خاکستری استفاده کرد.
پایه دکلره 10
پایه دکلره 10، قوی ترین و ایدهعال ترین پایه در حرفه رنگ و مش است که کمترین زردی دارد و دارای تناژ پلاتینه است. شما میتوانید انواع رنگهای فانتزی و هر رنگ دیگری را روی این پایه دکلره مو امتحان کنید.
برای آشنایی بیشتر بخوانید: انواع پایه های دکلره مو را بشناسید (پایه دکلره 1 تا 10)
بیشتر بخوانید: نکات مهم رنگساژ مو
5 نکته مهم دکلره و رنگساژ مو
- زمانیکه مو را دکلره میکنید لازم است مداوم آن را کنترل کنید در صورتی که مو به حالت کشیدگی یا آدامسی تبدیل شد باید زودتر موهایتان را بشویید.
- برای کاهش تناژ نارنجی از دکلره مو، میتوانید از شامپوی بنفش استفاده کنید تا رنگ نارنجی مو را خنثی کند.
- افرادی که رنگ موی تیره قهوهای یا مشکی دارند معمولاً نیاز به دوبار انجام دکلره مو دارند.
- برای گرفتن زردی مو، میتوانید از رنگها یا واریاسیون دودی یا نقرهای استفاده نمایید.
- برای بالا بردن تناژ زیتونی، دودی و طلایی از واریاسیونهای هر کدام میتوانید استفاده کنید.
عوارض دکلره مو
1. خشک شدن و کاهش رطوبت مو
موهای دکلره شده در مقایسه با موهای طبیعی، خشکتر هستند که این موضوع به دلیل نفوذ مواد شیمیایی به مو است چون مو رطوبت خود را از دست داده و خشک میشود. برای جلوگیری از وز شدن و مو خوره شدن موها، لازم است پس از دکلره مراقبتهای مو را جدی بگیرید تا هرچه سریعتر موهایتان به حالت قبل برگردد.
2. شکنندگی مو
یکی دیگر از تاثیرات دکلره مو، متخلخل شدن ساختمان مو است. این موضوع باعث میشود در طولانی مدت، ساختار موی شما شکننده شود، به خصوص در افرادی که به طور مرتب موهای خود را دکلره میکنند.
3. سوختن مو
سوختن مو یکی از جدیترین آسیبهایی است که ممکن است در حین فرآیند دکلره کردن انجام شود. این آسیب باعث بهم خوردن جدی ساختار مو میشود که قابل جبران نیست. جدا از جنس مو و مواد مصرفی برای دکلره، آرایشگر نقش مهمی در سوختن موی شما دارد. بنابراین اگر قصد دکلره کردن موهای خود را دارید بهتر است قبل از انجام این کار در یک آموزشگاه آرایشگری معتبر، مهارت لازم را کسب کنید، یا به یک فرد حرفهای در این زمینه مراجعه کنید.
4. آسیب دیدن پوست سر
هنگام انجام دکلره، پوست سر دچار کمی سوزش میشود که این موضوع طبیعی است. اما گاهی اوقات این سوزش شدیدتر شده و با خارش، قرمزی و یا حتی زخمهای شدید همراه است که در این مواقع لازم است سریعاً مواد دکلره از روی مو پاک شود.
نمونه ویدیوی دکلره مو – کار هنرجویان گل گیس
در صورت داشتن علاقه به رشته پولساز و پر درآمد رنگ و مش، آموزشگاه آرایشگری زنانه فنی و حرفهای گل گیس شرق تهران (تهرانپارس)، از بهترین آموزشگاه های آرایشگری زنانه در تهران، کلاسهای آموزش رنگ و مش را با ارائه مدرک فنی و حرفهای بین المللی برگزار میکند. برای اطلاعات بیشتر وارد لینک زیر شوید:
کلام آخر
در این مقاله به صورت مفصل در مورد چیستی دکلره، انواع پایههای دکلره، انواع اکسیدان و… صحبت کردیم تا به تمام سوالات و ابهامات شما در این زمینه پاسخ بدهیم. همچنین در صورت داشتن سوال یا ابهام در زمینه آموزش رنگ و مش در قسمت نظرات بیان کنید تا آموزشگاه آرایشگری زنانه گل گیس شرق تهران (تهرانپارس) به آن پاسخ دهد.
2 پاسخ
ببخشید ولی دکلره تا همیشه روی موها میمونه؟
راهی برای از بین بردنش هست تا رنگ واقعیِ مو دوباره برگرده؟
من یک بخش هایی از موهام رو فقط دکلره کردم و دیگه رنگی نزدم.. الان پشیمونم
سلام عزیزم با قانون دانه مصنوعی دادن به مو (تبدیل رنگ سرد به گرم ) شما میتوانید موهاتون رو تیره کنید این کار رو تو سالن انجام دهید