سالن زیبایی لیلا خانی

هر آنچه درباره کراتینه مو باید بدانید! (انواع،عوارض، مراقبت ها و… )

همه چیز درباره کراتین مو
فهرست مطالب

همه ما کراتینه مو را به عنوان یک احیاگر موهای آسیب دیده میشناسیم. معمولا افراد برای بهبود ظاهر و درمان موهای آسیب‌دیده خود از این روش استفاده می‌کنند. با استفاده از روش کراتین درمانی مو، موها ظاهری درخشان، نرم، صاف و زیبا پیدا می‌کنند. در طی این فرآیند شبیه کار آنزیم تراپی و یا خاویار تراپی مو، آسیب دیدگی‌ها و وز مو بهبود و برطرف می‌شود. کراتینه مو دارای انواع مختلفی بوده و هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود می‌باشند. در ادامه آموزشگاه آرایشگری گل گیس به انواع، مزایا و معایب و نکات مربوط به کراتین مو می‌پردازد.

کراتینه مو چیست؟

کراتین مو چیست

کراتین مو چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت کراتینه مو در واقع یک فرآیند شیمیایی است که در طی آن موهای وز و مجعد، نرم، صاف و درخشان می‌شود. کراتینه مو اساساً به بازگرداندن پروتئین ازدست‌رفته تارهای مو کمک کرده و مو را دوباره احیاء می‌کند. این کار روشی دائمی نیست و معمولا تا شش ماه ماندگاری دارد. البته این موضوع کاملا بستگی به مراقبت‌های شما دارد. در کراتین درمانی روش‌های مختلفی وجود دارد که متخصص کراتینه مو با توجه به نوع و نیاز مو بهترین روش را انتخاب می‌کند.

در بعضی از انواع کراتینه‌ مو، هنگام حرارت دیدن فرمالدئید آزاد می‌شود. البته اخیرا روش‌های فاقد فرمالدئید بکار گرفته شده که در طی آن ماده فرمالدئید آزاد نمی‌شود. دقت داشته باشید که مواد کراتینه به صورت مستقیم با فولیکول مو در ارتباط بوده و منافذ مو با پروتئین‌های ضروری مو و کراتین پر می‌شود.

به همین دلیل با استفاده از این روش موها ظاهری سالم‌تر، زیباتر و براق‌تر پیدا می‌کنند. بسیاری از افراد نیز برای برطرف کردن آسیب‌دیدگی‌ها و وز موهای خود از روش کراتین مو استفاده می‌کنند. پس از انجام کراتین به دلیل پوشش تارهای مو با پروتئین، موها کاملا صاف و نرم می‌شود. این روش معمولا در آرایشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی توسط افراد متخصص صورت می‌گیرد.

انواع کراتینه مو کدامند؟

کراتینه مو  یا کراتین درمانی مو دارای انواع مختلفی می‌باشد. مقدار فرمالدئید این کراتینه‌ها نیز با یکدیگر متفاوت بوده و بعضی از آن‌ها نسبت به دیگری مزایای بیشتری دارند. قطعا کراتینه‌ای که در آن مقدار کمتری فرمالدئید وجود داشته باشد، سالم‎تر و بهتر است. این ماده در واقع مضر و سرطان زا است. به همین دلیل توصیه می‎کنیم درمان‎های بدون فرمالدئید را انتخاب کنید.

دقت داشته باشید بعضی از روش‌های درمان تنها برای درمان موخوره مفید و موثر بوده و بعضی دیگر فقط برای صاف کردن موها کاربردی هستند. در نتیجه بهتر است درمان را با توجه به نوع و نیاز مو با مشورت آرایشگر انتخاب کنید. در ادامه توضیحاتی در خصوص انواع کراتینه مو ارائه خواهیم داد.

انواع کراتینه مو

کراتینه مو اکسپرس

کراتینه مو اکسپرس در واقع یک درمان موقت و کوتاه مدت است. برای انجام این مدل کراتینه ابتدا کراتین به صورت سرم بر روی مو زده می‌شود. در مرحله بعدی با سشوار و اتو مو حالت صاف خود را حفظ می‌کنند. کراتین اکسپرس می‌تواند برای افراد دارای موهای فر و حالت‌دار گزینه‌ای ایده‌آل به حساب بیاید. دقت داشته باشید که اثر این کراتینه اغلب تا شش هفته باقی می‌ماند.

کراتینه مو برزیلی

کراتینه مو برزیلی از اولین روش‌های کراتینه مو به حساب می‌آید. استفاده از این روش در سال 2005 آغاز شد. کراتینه مو برزیلی یک روش بسیار موثر جهت صافی کوتیکول مو و از بین بردن موخوره به حساب می‌آید. البته این روش جزء روش‌های گرانقیمت کراتینه بوده و دوام آن حدود سه ماه است.

کراتینه مو ژاپنی

ترکیب کراتینه مو برزیلی و ژاپنی می‌تواند نتایج بهتر و دوام بیشتری نسبت به سایر روش‌های درمانی کراتین داشته باشد. به این صورت که ابتدا فر موها با روش برزیلی شل و کم می‌شود. سپس با استفاده از کراتینه ژاپنی، کوتیکول موها با لایه‌ای محافظ پوشانده شده و موخوره در همان حالت قفل می‌شود. پس از انجام این روش موها ظاهری کاملا صاف، براق و خشک به خود می‌گیرند.

کراتینه مو سزان

کراتینه مو سزان در واقع یکی از بهترین و طبیعی‌ترین روش‌های کراتینه مو به حساب می‌آید. این روش می‌تواند موخوره را از بین ببرد و موهای آسیب‌دیده را تغذیه کند. به همین دلیل کراتینه مو سزان می‌تواند برای افراد دارای موهای نازک گزینه‌ای مناسب و ایده‌آل به حساب بیاید. البته این روش برای موهای رنگ شده مناسب نمی‌باشد؛ زیرا امکان تغییر رنگ‌های بلوند در آن وجود دارد.

کراتینه مو Rosella و Trisula Plus

این دو روش کراتینه جزء سریع‌ترین و بهترین روش‌های درمانی می‌باشند. این روش‌ها می‌تواند برای موهای ضخیم، رنگی و آسیب‌دیده مناسب و ایده آل باشد. کراتینه Risolla و Trisolla Plus رنگ مو را روشن نمی‌کند. جالب است بدانید که استفاده از این دو روش سبب کنترل وضعیت مو در هوای گرم و مرطوب می‌شود.

کراتینه مو احیایی

در این روش وز موها به طور کامل برطرف می‌شود. ولی حالت و فر موها حفظ می‌شود. به همین دلیل روش کراتینه مو احیایی می‌تواند برای افراد دارای موهای مجعد مناسب و ایده‌آل باشد. در این روش ابتدا موها با مواد کراتینه از ریشه تا نوک پوشانده می‌شود. در مرحله بعدی به کمک سشوار و اتو مو، موها صاف می‌شود. دقت داشته باشید که ماندگاری این مدل کراتینه حدودا 2 ماه است.

فواید و عوارض کراتینه مو چه هستند؟

فواید و عوارض کراتین مو

همه ما دوست داریم موهایی جذاب و سالم باشیم. موهای وز و گره خورده برای همه افراد ناخوشایند و نازیبا به نظر می‌رسد. به همین دلیل همه افراد به دنبال روشی موثر جهت بهبود وضعیت موها هستند. امروزه با استفاده از روش‌های مختلفی مشکلات و آسیب‌های مو را برطرف می‌کنند.

یکی از پرطرفدارترین روش‌های درمانی، کراتین مو می‌باشد. در ادامه به ویژگی‌های این روش به صورت مختصر اشاره خواهیم داشت.

 کراتینه مو چه فوایدی دارد؟

  • مناسب برای انواع مو
  • بهبود کیفیت ساختار مو و تقویت آن‌ها
  • با کمترین آسیب به مو
  • بدون عوارض جانبی
  • تاثیرگذاری فوق‌العاده
  • حالت‌دهی آسان
  • شانه شدن راحت‌ مو
  • عدم وجود محدودیت جنسی (مناسب برای زنان و مردان)
  • عدم نیاز به مراقبت‌های خاص

کراتینه مو چه عوارضی دارد؟ (عوارض کراتین مو)

کراتینه مو در کنار مزایای خود دارای معایبی نیز می‌باشد. از مهم‌ترین عوارض کراتینه مو می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • استفاده از مواد شیمیایی و مصنوعی در کراتینه
  • احتمال آسیب رسیدن مو
  • امکان بروز واکنش‌های آلرژیک
  • ماندگاری موقت و کوتاه مدت
  • ممنوعیت برای بانوان باردار
  • وجود ماده شیمیایی و مضر به نام فرمالدهید
  • قیمت بالا

کراتینه موی رنگ شده

افرادی که به صورت مداوم موهای خود را رنگ می‌کنند، بیشتر دچار موخوره و آسیب‌های مویی می‌شوند. این افراد می‌توانند با کراتین مو، مجددا وضعیت آن‌ها را بهبود دهند. یعنی محدودیتی در زمینه کراتینه موهای رنگ شده و همین طور کراتین موی دکلره شده وجود ندارد. البته بهتر است بیش از رنگ کردن مو، آن‌ها را کراتینه کنید. به این صورت علاوه بر حفظ سلامت مو، ماندگاری رنگ نیز به طور چشمگیری افزایش پیدا می‌کند.

به طور کلی مزایای کراتینه برای موهای رنگ‌شده عبارتند از:

  • ترمیم آسیب‌های ناشی‌از رنگ‌کردن موها
  • متعادل کردن PH موها
  • حذف رسوبات شیمیایی باقی‌مانده از رنگ‌کردن از روی مو
  • ایجاد یک لایه محافظ روی موها

 

کراتین مو ضرر دارد؟ 

ضرر کراتینه مو

کراتین برای مو ضرر دارد؟ همانطور که اشاره شد، در برخی از مواد کراتین مو ماده شیمیایی به نام فرمالدئید وجود دارد. مقدار این ماده در کراتینه‌های مختلف، متفاوت است. فرمالدهید در کراتین در واقع یک ماده سرطان زا و مضر است. به همین دلیل توصیه می‌کنیم روش‌هایی از کراتینه مو را انتخاب کنید که فاقد فرمالدئید بوده و یا مقدار آن بسیار کم است.

به این صورت می‌توانید از حفظ سلامتی خود اطمینان حاصل کنید. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که کراتینه مو برای زنان باردار ممنوع و خطرناک است.

ماندگاری کراتینه مو چقدر است؟

با توجه به انواع روش‌های کراتینه مو و استفاده از مواد مختلف، ماندگاری آن‌ها با یکدیگر متفاوت می‌باشد. متخصص کراتین مو با بررسی وضعیت مو، از بین روش‌های موجود بهترین و مناسب‌ترین را انتخاب می‌کند. به طور کلی نتایج کراتینه‌هایی با ماندگاری بالا بین 3 تا 6 ماه بسته به نحوه نگهداری از موها باقی می‌ماند.

بعضی از روش‌ها نیز تنها برای رفع وزی مو کاربردی بوده و ماندگاری آن‌ها حدودا 2 ماه می‌باشد.

مراقبت‌های بعد از کراتین مو چه هستند؟

پس از کراتینه مو برای حفظ سلامت مو و افزایش ماندگاری نتایج آن باید به نکات مراقبتی مختلفی توجه داشته باشید. از مهم‌ترین نکات مراقبتی مو پس از انجام کراتینه می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • استفاده از شامپوهای فاقد سولفات
  • استفاده از بالش‌های ساتن و نرم
  • عدم شست و شو مو تا 72 ساعت
  • عدم بستن مو با کش و سنجاق تا 48 ساعت
  • عدم رفتن به استخر و دریا

چطور کراتینه مو در خانه انجام دهیم؟

کراتینه مو در خانه

امکان انجام کراتین مو در خانه نیز وجود دارد. ولی قطعا نتیجه و ماندگاری کراتینه مو در خانه مانند سالن‌های آرایشی نمی‌باشد. برای کراتینه مو در خانه ابتدا باید یک محصول مناسب و با کیفیت تهیه کنید.

امروزه محصولات بسیاری وجود دارد که روی لیبل آن‌ها کلمه کراتین ذکر شده است. اما این به معنای استفاده از آن و مشاهده تاثیر کراتین درمانی نمی‌باشد. برای دریافت بهترین نتیجه در منزل حتما باید فهرست مواد اولیه محصول مورد نظر را بخوانید. پس از کسب اطمینان از مواد اولیه، دستورالعمل آن‌ها را به دقت بخوانید.

در نهایت مراحل را به دقت انجام دهید. ولی بخاطر داشته باشید که محصولات کراتین درمانی قابل استفاده در منزل دوام و ماندگاری کراتینه مو در سالن‌های آرایشی را ندارد. معمولا ماندگاری کراتینه مو در منزل دو هفته تا یک ماه است.

جایگزین‌های کراتینه مو چه روش‌هایی هستند؟

همانطور که اشاره داشتیم، کراتینه مو گاهی اوقات عوارضی را در پی دارد. به همین دلیل بسیاری از افراد صرفا به دلیل صاف کردن موهای خود از انجام آن اجتناب می‌کنند. این افراد می‌توانند از روش‌های جایگزین کراتینه مو استفاده کنند. این جایگزین‌ها به شرح زیر می‌باشد:

  • سرم کراتینه مو
  • شامپوی کراتینه مو
  • روغن آفتابگردان
  • روغن آرگان
  • روغن زیتون
  • روغن نارگیل
  • ماسک‌های حاوی کراتین

جمع بندی

در این مقاله به مزایا، معایب و انواع روش‌های کراتینه مو پرداختیم. امروزه بسیاری از افراد موهای صاف را از موهای وز و فر بیشتر دوست دارند. به همین دلیل روش‌های گوناگونی را برای صاف کردن موهای خود امتحان می‌کنند.

کراتینه مو یکی از روش‌های صافی مو با ماندگاری بالا است. هر فرد می‌تواند متناسب با جنس و نیاز مو خود، به کمک متخصص کراتین مو یک روش کراتینه مناسب را انتخاب و آن را انجام دهد.

به طور کلی انجام کراتین صافی مو در خانه نیز امکان‌پذیر است. ولی ماندگاری آن به مراتب کمتر از انجام آن در سالن‌های زیبایی است. همچنین به دلیل عدم تجربه و تخصص در کراتینه کردن مو، امکان آسیب رساندن به آن‌ها در منزل وجود دارد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم برای انجام این کار از یک متخصص حرفه‌ای و باتجربه کمک بگیرید.

اگر به این کار علاقه دارید و دوست دارید آن را به صورت حرفه‌ای یاد بگیرید، می‌توانید در دوره آموزش کراتین، صافی و احیای مو آموزشگاه آرایشگری گل گیس شرکت کرده و با دریافت مدرک معتبر وارد بازارکار شوید.

3/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

جدیدترین مطالب آموزشی

جدیدترین اخبار و اطلاعیه ها